Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

2020 års data från Standard- och Sommarpunktrutter nu på GBIF

Kvalitetssäkrade data från 2020 insamlade på standard- och sommarpunktrutter har nu publicerats på Global Biodiversity Information Facility’s webbplats.

Totalt inventerades 550 standardrutter och 210 sommarpunktrutter under 2020, vilket innebär att de två datamängderna har utökats med ca 9 600 respektive 22 400 nya artobservationer. Som vanligt har observationer av arter i Artdatabankens skyddsklass 4 eller högre inte inkluderats.

Du hittar data från Standardrutterna på programmets sida på gbif.org, och data från Sommarpunktrutterna likaså. Länkar till båda sidorna finns också på datavärdskapets webbplats på sidan ”Tillgång till data”.