Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

GDP Häckande kustfåglar i Bottniska viken har uppdaterats och finns nu via egna gränssnittet

Data från det gemensamma delprogrammet Häckande kustfåglar i Bottniska viken är nu möjliga att söka ut och ladda ner via vårt egna API och användargränssnitt. Datamängden har även uppdaterats med 2022 års data, både här och i Global Biodiversity Information Facility’s dataportal (GBIF). Observationer av arter i skyddsklass 3-5 ingår inte i dessa fritt tillgängliga data.

I delprogrammet inventeras häckande kustfåglar i fyra län: Gävleborg, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Via användargränssnittet och API:et kan data laddas ner som excel- eller csv-filer genom att välja ett färdigt datapaket för respektive län, eller sökas fram enligt önskad kombination av art, tidsperiod och plats. På GBIF kan man också söka efter data, eller ladda ner dem som DarwinCore-arkiv.